magenta hoofd

Time flies when you are having fun! Vooral ik heb “fun” met overheidsopdrachten.

Het is na zovele jaren nog altijd mijn passie. De kleine lettertjes lezen, de grijze zone ontdekken van de wetgeving, onderhandelen, inkoopbeleid uitdenken, met LEGO® ernstig spelen, … Dit soms tot ergernis van mijn huisgenoten, want “ge spreekt over niets anders meer”. Nee, ik ben niet geïnteresseerd in de Wereldbeker, ik weet het, heiligschennis voor sommigen onder u. Ik amuseer mij met het lezen van de verslagen van de Kamer van Volksvertegenwoordigers op zoek naar “iets” dat van ver of dichtbij met overheidsopdrachten te maken heeft.

2022 was dan ook een productief jaar qua wetgeving! In deze laatste nieuwjaarsbrief stel ik dan ook graag een document voor met een (tromgeroffel) “wetsontwerp tot wijziging van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten en de wet van 17 juni 2016 betreffende de concessieovereenkomsten, met betrekking tot bestuur”. Bottomline: meer transparantie, meer publiceren (jaja ook kleine opdrachten), meer monitoring!

Dat brengt mij naadloos tot de volgende topic: e-Procurement! Ja, ook een passie/hobby van mij 😉. Het nieuwe platform gaat waarschijnlijk live in het tweede kwartaal van 2023. Als geaccrediteerde opleider, opleidingsorganisatie en kenniscentrum (3 kwalificaties, jawel!) krijgen we onze eerste kennismaking in februari en maart. Vanaf april kunnen we jullie dan onderdompelen in dit nieuwe e-Bad. Het belooft spannend te worden. Voor publieke aankopers gaat de wereld helemaal op zijn kop staan. Totaal nieuwe workflow, ander concept, en voorzie 2 volle dagen training. Voor ondernemers gaan we bij een halve dag blijven. We voorzien opleidingen zowel fysiek als digitaal vanaf april 2023. Je kan inschrijven op open, publieke opleidingen of je kan een private opleiding boeken. We zullen er klaar voor zijn om jullie met raad en daad bij te staan!

Tot slot, wil ik jullie, mijn nieuwsbrieflezers en cliënten, bedanken. Voor de vele suggesties van topics, de onuitputtelijke bron van “creatieve” vragen en het vertrouwen. Ook mijn dank aan mijn creatieve en geduldige team: Karine Vanderlooven van Costimulus, die al mijn wilde ideeën over marketing en sociale media in goede banen leidt; Pablo Vos, Wizard of Vos van Out Of Site, die mijn website en webshop draaiende houdt; Mari Gallet (@marigallet_art), onthoud die naam, die… mmm dat ontdekken jullie volgend jaar wel. 2023 wordt trouwens een TOP MAGENTA jaar! Last but not least, mijn vennoot en partner in het echte leven Ralph De Wit, die mijn eigen theorieën over de wetgeving geduldig aanhoort en corrigeert.

We wensen jullie mooie en veilige feestdagen toe en een nieuw jaar vol van liefde, goede gezondheid, veel leerplezier en spannende overheidsopdrachten!

Anja

Volg onze updates:   Facebook pagina   LinkedIn pagina

Komende opleidingen

2-daagse praktische introductiecursus aanbestedingen

2-daagse praktische cursus voor aanbesteders én ondernemers. In deze opleiding krijgt u een introductie tot de wetgeving overheidsopdrachten en behandelen we het Uniform Europees Aanbestedingsdocument. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf nu in!

Het NIEUWE e-Procurement voor openbare aankopers (1d basiscursus)

In deze opleiding leren we u het nieuwe landschap ontdekken, dossiers opbouwen, publiceren van aankondigingen en ontvangen van offertes. Kortom alles wat u nodig heeft om feilloos het nieuwe e-Procurement systeem te gebruiken.
.